Empress S

Sphynx

 Sayyads Doris Day

 

 

"Doris"

SPH n 03 21

Född: 2009-10-05

Mor: S*Sayyads Kleopatra

Far: SC Angelbald Capuccino

 

 

HCM-scannad 21september 2010 u.a.

HCM-scannad 14 maj 2012 u.a.

 

 

Doris personlighet är helt underbar. Hon tar emot gästerna vid dörren och sen släpper hon dem inte ur sikte förrän de lämnar vårt hem. Det charmas, gosas och busas så de som aldrig har sett en sphynx tidigare och tycker de ser konstiga ut vid första anblicken, så tar det inte många minuter tills de är helt betagna av katterna.

 

 

Det är ingen tvekan om vart Doris har ärvt sin intelligens i från. Hon lämnar oss i köket för att gå på toa och när toaletten är gjord så har hon ingen aning om vart hon länmat oss utan skriker och springer in i sovrummet. Hon hittar oss först när vi ropar på henne, då kommer hon jamande och är överlycklig. Therese, Doris uppfödare är nämlgen också blond;-)

 

 

Belle och Doris har blivit bästa vänner. Där Belle finns, finns Doris och tvärs om. Problemet är att när det är sovtid för Belle så är Doris ofta på lekhumör. Doris kan till och med springa in och väcka Belle. Så när jag kommer in i sovrummet för att söva om Belle igen så sitter Doris där brevid och är jätte glad att ungen äntligen vaknat. Fast jag ska nog inte kalla det problem när man tycker om varandar så mycket!

 

 

Doris köpte jag med som sällskap till Rut. Tyckte lite synd om henne att var kvar till sist, att ingen valde henne. Sällskapskatten, den fula ankungen, den sist utvalda, den alla tyckte om men ingen köpte blev BEST IN SHOW på första utställningen!